6 VOORJAARSWEBINARS : DAGELIJKSE KOST(BAARHEDEN) VOOR LEVENSKUNST – LIVE ONLINE VIA ZOOM

 • Code: 20-21/47
 • Docent: Egidius musiek
 • Duur: 6 dinsdagavonden van 19u tot 21u
 • Data: (2021)
   - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 90,00 euro
 • Praktisch: Vooraf inschrijven noodzakelijk!

 • Nieuwe reeks voorjaarswebinars live online
  DAGELIJKSE KOST(BAARHEDEN) VOOR LEVENSKUNST

  6 DINSDAGAVONDEN VAN 19u tot 21u

   1. Di 20/4: Nieuwetijdskinderen om ons de weg te wijzen
  Nieuwetijdskinderen zijn bijzonder, uniek en passen helemaal in de grote omwenteling die de aarde en ook de mensheid nu te wachten staat. Hun kwaliteiten zijn zo ‘anders’ en vragen om een speciale aanpak die soms moeilijk te vinden is omdat ze niet past in de traditionele opvoedingsgewoonten. Het meest opvallend is hun grote gevoeligheid die ze gebruiken als bruikbaar kompas om naar de dingen te kijken en hun reacties af te stemmen. Zij zijn zeker de voorgangers in de herwaardering van de innerlijke voelwereld waar we ons absoluut naar moeten richten. In die zin tonen ze ons de weg naar een diep verwaarloosde inhoud die we bijna vergeten waren. Zij vragen ons: ‘zie mij, hoor mij en hou van mij en laat je hart open gaan voor een nieuwe wereld die wij aankondigen.
  2. Di 27/4: Angst, twijfel, onzekerheid, onmacht en schaamte
  Schijnbaar allemaal vervelende dingen die ons behoorlijk kunnen hinderen in ons functioneren en die we liefst zo snel mogelijk willen zien verdwijnen uit ons leven. Ze kunnen ons tegenhouden in voluit gaan voor een dynamische voortgang in onze ontwikkeling en zijn vaak gekoppeld aan nare en moeilijke dingen uit ons verleden. En toch zijn het bijzondere gevoelens die ons helpen om helemaal vanuit onze voelwereld de juiste keuzes en beslissingen te maken. Angst, twijfel, onzekerheid, onmacht en schaamte hebben een diepe betekenis en functie en helpen ons om contact te maken met ons echte innerlijke weten dat altijd de juiste referentie aangeeft om authentiek onszelf te zijn.
  3. Di 11/5: De kenmerken en eigenschappen van gezondheid
  Algemeen kunnen we vaststellen dat de mensen heel erg veel bezig zijn met de aspecten van ziekte en hoe we deze negatieve ongemakken in ons leven zo snel mogelijk kunnen laten verdwijnen.
  Een gezondheidszorg afgestemd op de strijd tegen ziekte is hiervan een gevolg. Maar misschien is de zorg voor gezondheid en een nieuwe kijk op het leven de echte oplossing voor dit grote onderdeel van onze maatschappelijke activiteit. In dit webinar gaan we kijken naar de grote kenmerken van gezondheid en hoe we deze uitgangspunten als een prioritair doel kunnen vooropstellen in de opvoeding thuis, op school en in onze werkomgeving. Een vanzelfsprekend plan om onze gezondheid te behouden, te versterken, te vergroten en indien nodig op een natuurlijke manier te herstellen.
  4. Di 18/5: Stress, depressie, burn out en cvs
  Vroeger kenden we nog overspannen en neerslachtig zijn, toen kwam de stress en de depressie, daarna werd het burn out en cvs maar nu hebben we een nieuwe nog krachtiger variant die nog geen naam heeft gekregen maar al de gevolgen samen heeft verenigd tot een grote fysieke, emotionele, mentale en spirituele bedreiging voor onze gezondheid.
  Al deze verschijnselen van degeneratie van de menselijke soort die we ook de grote beschavingsziekten van deze tijd kunnen noemen, zeggen ons dat alle lampjes op ons dashboard flikkeren maar wij willen ten koste van alles door blijven rijden. We vergeten dus echt om op de rem te gaan staan en de signalen ernstig te nemen.
  5. Di 1/6: Verslaving in al zijn aspecten
  Verslavingen zijn een grote bedreiging geworden niet alleen voor de menselijke gezondheid maar ook sociaal maatschappelijk eisen de gevolgen een grote tol.
  We kunnen alle soorten van verslaving beschouwen als een vervanging van een groot innerlijk gemis of nood die we ergens in de loop van ons leven hebben opgebouwd.
  Deze nood en gemis kan echter nooit voldaan worden door de illusie van de vervanging maar toont ons dus rechtstreeks het verlangen naar het echte.
  6. Di 15/6: Gemeenschapszin en community
  Meer dan ooit wordt in de huidige coronatijd ons verlangen naar ontmoeting, samen zijn, uitwisseling, aanraking, sociaal contact, dichtbijheid, diepgaand gesprek, mekaar in de ogen kijken, samen vieren, samen eten, samen zijn, en nog duizend andere dingen die we zo graag met elkaar willen delen.
  Coronatijd kwam dus op tijd o.a. om ons het grote verlangen naar alle aspecten van gemeenschapszin en community te laten herinneren. Het is ons afgenomen en nu weten we de weg naar de ware inhoud waar we echt voor willen gaan samen met de mensen om ons heen zoals het altijd al voor de mensen was voorbestemd.

  Inschrijvingsformulier:

  Vergeet niet hieronder het vakje "Ik schrijf mij in" aan te vinken!
  Code Prijs Ik schrijf mij in
  20-21/47 €90,00

  Kijk goed na of je het juiste e-mailadres hebt ingegeven! Indien je na de inschrijving geen bevestigingsmail krijgt, kijk dan in je spam-folder. Bij twijfel neem je best contact op.

  Vul hier de gegevens in van de persoon die aan de cursus zal deelnemen’. Standaard wordt de factuur aangemaakt met deze gegevens. Wens je een ander facturatie-adres, dan kan je dit in het "Bijkomende info"-vakje doen.

  Indien je extra info wil meedelen, of een ander factuuradres wil kiezen, kan je dat hierboven doen.

  Het bedrag kan worden gestort op de rekening van Ignoramus Academie VZW nr. IBAN : BE70 9799 5063 1125 - BIC: ARSPBE22 met vermelding van uw naam, adres en cursuscode.

  Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

   

  Vul hierboven het resultaat in. Dit is om spam tegen te gaan!