DE DAGELIJKSE KOST(BAARHEDEN) VOOR LEVENSKUNST – LIVE ONLINE VIA ZOOM!

Dit evenement eindigde op 23 maart 2021

 • Code: 20-21/36
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 9 dinsdagen van 19u tot 20.30u
 • Data: (2021)
   - - - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 125,00 euro
 • Praktisch: KMO-portefeuille kan aangevraagd worden.

 • DE DAGELIJKSE KOST(BAARHEDEN) VOOR LEVENSKUNST

   

  Visualisaties en meditatie

  3 dinsdagavond sessies van 19u tot 20.30u: 12/1 – 9/2 – 9/3

   

   

   

   

   

  Meditatie is de weg van de stilte waar het zingen van de ziel  hoorbaar wordt

  Meditatie is de leegte van de innerlijke wereld ontmoeten die zich opent en haar inhoud toont.

  Meditatie beschouwt het niets  om het allesomvattende te ervaren

  Meditatie  is een kracht zo zacht dat zij  een machtige kern kan maken

  Meditatie is de ware bron van inspiratie in contact met het innerlijke weten

  Meditatie is de niet berekende wiskunde die de formule van het leven  contempleert

  Meditatie is een rustpunt  om de ruimte weer in jezelf te ervaren

  Meditatie is niet doen – Wu Wei

  —————————————————————————————————————————–

  BEWUST LEVEN

  3 dinsdagavond sessies van 19u tot 20.30u

  Dinsdag 19/1: KIES VOOR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

  Een bewuste keuze voor een dynamische veerkacht, een krachtige immuniteit en een vitale levenswijze

   

  We leven in een uitdagende tijd met een ongelooflijke yange energie waar we elke dag aan blootgesteld worden. Hierdoor staan we op veel verschillende manieren onder druk en zijn we voortdurend onderhevig aan allerlei onverwachte gebeurtenissen, veranderingen, tegenslagen en crisissituaties. Het verstoorde wereldse veld heeft ons in zijn greep en ook de corona crisis en de  lockdown heeft een impact gehad op de energie van veel mensen. Angst en onzekerheid over de toekomst zorgen ervoor dat de levensenergie wordt ingeperkt en zijn vrije ruimte niet meer kan innemen.

  Om dingen anders te willen en kunnen doen in je leven moet je veerkracht hebben. We kunnen echter niet terug veren wanneer we niet in staat zijn om ons steeds opnieuw te verbinden met de bron van leven zelf. Tijdens dit webinar worden inzichten en tools aangereikt om ook in uitdagende situaties onze veerkracht op peil te houden, te herstellen en te activeren

  Dinsdag 16/2: ME COACHING – ‘Live your life you desire and deserve’

  Een unieke manier om aan je eigen leven te werken en je ontwikkeling in een stroomversnelling te brengen

  Een dynamisch en intens groeiproces  met een volledig persoonlijk afgestemd evolutieprogramma

  Als je aan de mensen vraagt wat de mooiste ervaring in hun leven is dan zeggen ze zeker met grote nadruk: “De momenten waar ik volledig me-zelf kon zijn”. Voor velen onder ons zijn deze momenten echter zeldzaam en vooral kort. Helaas moeten we vaststellen dat ontzettend veel mensen op zoek zijn naar hun ware identiteit en ze voelen zich dan ook vaak verloren en onzeker over wie ze echt zijn.

  Wat echter ook de reden kan zijn en hoe lang het al in je leven aanwezig is, het is mogelijk om te veranderen!! Een groot leven aan jezelf schenken is een dynamisch proces waar je duidelijkheid krijgt in wat je echt wil creëren met de absolute zekerheid dat het volledig in lijn ligt met wie je echt bent.

   

  Dinsdag 16/3: EVENWICHT TUSSEN RATIO EN INTUÏTIE

  De twee polen van de éénheid weer samenbrengen als aanvullende tegenstelling

  De twee bronnen van het ware weten dat de absolute basis is van de echte waarheid en universele  wijsheid

  Ons menselijk weten is langzaam opgebouwd in de loop van onze geschiedenis en bestaat uit 2 onderdelen: het menselijk weten dat opgebouwd is door het verwerven van veel nieuwe kennis en ervaringen (de yange bron) en gelijkwaardig de ontwikkeling van ons voelen dat contact kan maken met de totaliteit van het innerlijk weten ( de yinne bron = het morfogenetisch veld = de Akasha kronieken = het universele weten). Omdat er voortdurend grote en kleine cyclische bewegingen plaatsvinden in het hele universum, dus ook op de aarde, krijgen we opeenvolgende wisselwerkingen tussen yinne  en yange periodes waar afwisselend de yinne of yange energie centraler staat en meer nadrukkelijk aanwezig is. We komen nu echter in een evolutiefase waar eindelijk deze twee  schijnbare tegengestelden samen kunnen gebruikt worden als complementaire antagonisten (aanvullende tegendelen) waardoor ratio (bruikbare echte kennis) en intuïtie (bruikbaar echt voelen) als één geheel samen gebruikt kunnen worden.

  ————————————————————————————————————————

  LEVENSKUNST

  3 dinsdagavond sessies van 19u tot 20.30u

  Dinsdag 26/1: OMGAAN MET TEGENSLAGEN EN MOEILIJKHEDEN

  Gaan we ten onder, worden de klappen steeds heftiger en worden we weggeblazen door de wereld?

  Kunnen we een nieuwe kwaliteit in onszelf vinden die krachtiger is dan onze emotie en ons denken !

  We hebben een hele reeks van mogelijke reactiepatronen als mensheid ontwikkeld om met tegenslagen en moeilijkheden om te gaan. In vele varianten en gradaties. Van rationaliseren en helemaal in de vergeetput stoppen naar herkauwen en alsmaar herhalen. Van afschakelen en negeren naar woede, agressie en ingehouden ergernis en frustratie. Als we ons echter blijvend richten op alles wat ons wordt aangedaan dan blijven we onze aandacht focussen op de spiegelbeelden die ons informatie geven over iets in onszelf dat NU aan de orde is. Dit mechanisme doorgronden en leren gebruiken maakt ons eindelijk VRIJ en laat ons de echte levenskunst zien in de vorm van meer en meer jezelf worden.

  Dinsdag 23/2: ASSERTIEVER WORDEN OF NET NIET?

  Moeten wij ons laten gelden en stevig in onze schoenen staan om er te mogen zijn of misschien gehoord en gezien te worden?

  Of is de kracht van zachtheid onze nieuwe sterkte

  Onze huidige wereld vraagt naar meer assertiviteit en wordt daardoor harder, agressiever en minder in verbinding. Op je strepen staan, haar op je tanden kweken, je niet meer laten doen, je mannetje staan, grenzen stellen, NEE zeggen en je plaats innemen zijn in en worden als kwaliteit gezien waar je moet mee uitpakken.

  De norm van de verstoorde mannelijke energie is het nieuwe normaal en iedereen die niet meedoet speelt niet meer mee. Maar misschien is de vrouwelijke echte krachtige inhoud de oplossing voor onze wereld die vraagt naar evenwicht, balans en harmonie? Misschien is aanwezige uitstraling die ontstaat uit een zelfbewust kiezen voor de innerlijke schoonheid van juist voelen, de geschikte tegenpool die de excessen van mannelijk haantjesgedrag verzacht.

  Dinsdag 23/3: EIGENLIEFDE EN ZELFACCEPTATIE

  Eigenliefde is niet egoïstisch of een uiting van een narcistische persoonlijkheidsstoornis

  maar een bewuste keuze om waardevolle inhoud aan jezelf te schenken die ongelooflijk juist voelt

  Liefde laten zien in de buitenwereld is prachtig, zeker als zij ontstaat uit een warme hartsverbinding die puur en echt stroomt vanuit je grote innerlijke bron. Eigenliefde is de bijna vergeten tegenpool die ook uit dezelfde bron ontstaat en zich helemaal als geschenk naar jezelf richt. Dagelijks bewust waardevolle dingen aan jezelf schenken die ontzettend juist voelen en op het einde van je dag vervulling en voldoening laten ontstaan creëren een zelfgemaakte gelukzaligheid. Eigenliefde maakt je vrij van afhankelijkheid en willen krijgen maar schept een ware inhoud die je onvoorwaardelijk kan delen.

   

  MOGELIJKHEID TOT VRAGEN STELLEN NA HET WEBINAR!

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.