DE KRACHT VAN ECHT MAN ZIJN – LIVE ONLINE VIA ZOOM

Dit evenement eindigde op 30 juni 2021

 • Code: 20-21/31
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 7 woensdagavonden van 19u tot 22u + een extra verdiepend weekend mogelijk.
 • Data: (2021)
   - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 350,00 euro - De KMO-portefeuille kan aangevraagd worden!
 • Praktisch: Een verdiepend weekend wordt afgesproken met de deelnemers

 • DE TERUGKEER VAN DE WARE KONING

  (Ook aanbevolen voor vrouwen die op zoek zijn naar de juiste spiegel voor het versterken van hun “innerlijke man” die daarna de zachte stuwing kan geven om hun mooiste vrouwelijke energie gepast naar buiten te brengen!)

  Een diepgaande cursus waar de ware mannelijke energie weer mag verschijnen en zijn rechtmatige plaats zal opeisen in een bedrieglijke Machowereld die wegzinkt in  de misleidende uiterlijke schijn van gevoelloze machtsspelletjes en principiële genormeerdheid.  Een man die weer vanuit zijn hart durft te leven en z’n buikgevoel weloverwogen toevoegt aan zijn rationele authenticiteit. Een daadkrachtige beschermer en mededogende trooster die het inspirerende leiderschap van de Paladijn in zich draagt en de universele wetten van het leven hoog houdt. Die in zijn doelgerichtheid een creatieve (w)ondernemer kan zijn om weer een aarde te creëren met een geschikte levenssfeer voor mensen. En niet in het minst een man die de vrouwelijke energie eert, respecteert, haar zachtheid in zich opneemt en haar innerlijke wijsheid als een waardevolle aanvulling beschouwt.  

   

  Al jaren moeten we vaststellen dat de cursussen en opleidingen bij voorkeur door vrouwen worden gevolgd. Worden mannen dan afgeschrikt door de woorden spiritualiteit, bewustwording en ontwikkeling of is het aanbod en de taal misschien niet aangepast?

  Door deze cursus willen we eindelijk een inhoud brengen die op maat van de Nieuwe Man is gemaakt.

  Geen verontschuldiging kan nu nog aangevoerd worden om jezelf niet over te geven aan de nieuwe informatie die een introductie zal brengen naar het ontwikkelen van een mannelijke energie die de wereld nodig heeft.

  Mannelijke kracht is geen eigenschap die alleen geschikt is voor de attente en gevoelige romanticus maar duidelijk een levenshouding die de tweepoligheid van de mannelijke natuur ten volle wil ontwikkelen. Niet als slachtoffer van het vrouwelijk feminisme die wil scoren in zijn aantrekking tot de ‘babemagneet’ of de peper en het zout in de soep wil spelen als hanige man. Maar wel als zoeker naar een nieuwe schuldenvrije identiteit die zijn rechtmatige plaats zelfbewust gaat innemen.

  Wat blijft er over als je de ‘Macho’ volledig uit jezelf hebt weggenomen en ook niet de opgelegde rol van het ‘watje’ durft te zijn?  Een leeg omhulsel zonder inhoud dat wil beantwoorden aan de projectie van de vrouwelijke duizendjarige verontwaardiging. Je zou voor minder je weg kwijtraken!

  Daarom, mannen van deze planeet, word wakker en ga de ontdekking aan naar de ‘Ware  Yang’ van de Meester in jezelf. Een Weg die je ‘alleen’ volgt als parallelroute naast de ontluikende vrouwelijke energie die zoekt naar een waardige tegenpool om weer op verliefd te worden om samen de wereld een andere aanblik te geven.

  De ‘Prins op het witte paard’ krijgt een nieuwe dimensie en toont zich in een onverwachte gedaante. Vergeten begrippen worden weer toegevoegd aan de essentiële mannelijke woordenschat: inspirerende beschermer, dragende bewaker van de Universele wetten,  charismatische  leider, creatieve denker en inspirerende voeler, har(d)t aan de buitenkant en zachte pit aan de binnenkant, ondersteunende structuur met een doeltreffende waardengerichtheid,  innerlijke wijsheid en intuïtieve zekerheid, gevoel voor schoonheid en echtheid, mededogen en juistheid in het ongelimiteerd handelen, de zachte kracht en de ware macht in evenwicht. Kortom een MAN die er mag zijn in zijn oorspronkelijke bedoeling!

  Deze ‘ontwikkelingsweg’ in workshopformule is ontluisterend en innoverend  want laat de deelnemers nieuwe wegen ontdekken om de lang verkeerd begrepen (en toegepaste) mannelijke energie te herwaarderen. Stevige theorie en doordachte werkmodellen afgewisseld met praktische werkvormen volgen elkaar op in een wervelende actiesfeer.  Nieuwe inzichten over de werkingsmechanismen van het leven worden duidelijk en ontwikkelen een nieuwe krachtbron voor de uitdagingen van de dagdagelijkse werkelijkheid.

  PROGRAMMA

  1. God was een Man? De oneindige ordening van het Universum. De man als hoeder van de universele wetten.
  2. De éénheid laat zich zien door polariteit. De aanvullende tegenstelling van het mannelijke en het vrouwelijke. Het ontdekken van mijn innerlijke onbekende.
  3. Leven als Universele MAN. Eigenschappen van de ware mannelijke energie
  4. Uitingsvormen van de mannelijke krachtcentrale. De wilde man in mezelf. Mannelijke passie. De voorbestemde blauwdruk als bestemming. Mijn levensmissie. Passioneel en orgastisch leven.         
  5. De patriarchale mannenmaatschappij. De macho aan de macht. Het duizendjarige rijk van de rationele overheersing. De homo cyberneticus.
  6.  Het mannelijke en het vrouwelijke als interactiemodel. Het mechanisme van de relatie tussen mannen en vrouwen. De machteloze man en de zoekende vrouw naar haar eigen identiteit. De mannelijke angst en de vrouwelijke pijn als toetssteen. Mannelijke en vrouwelijke seksualiteit als éénmakende energie.
  7. De foute mannen ‘profielen’: de casanova, de Don Juan, de versierder, de invuller, de weigerende invuller, de invuller tegen wil en dank, het watje, de sloef, de stoere bink, de Jonny, de onvermijdelijke noodzakelijkheid, de gouden eikel, de geïntellectualiseerde  yinne mentalist, de (mis)leider, de prediker, de bekeerder, de God, het Guru syndroom, de Janet,  de onverbiddelijke zoener, De Prins op het witte paard, de Engel uit de 7e hemel, de Wetiko, de narcist, de toogfilosoof,  de goedzak, Mister Big, de artiest, de gluiper, de gluurder, de romanticus, de losse lover, de vriend with benefits, de afgematte vrijgezel, MLF – Man Liberation Front met een privé vrouwen terrarium, de kwast, het etterbakje, de nerd, de omhoog gevallen lul, de sukkel, de arrogante klootzak, … Een aantal specifieke mannenproblemen.
  8. Het mannenmodel van groei en ontwikkeling. Een dynamisch stappenplan. Het nieuwe takenpakket. Van invuller naar inspirator. Het ontwaken van de ware koning met ballen van wijsheid en waarheid.   

   

  Extra weekend ‘DE GEBOORTE VAN DE NIEUWE MAN’

  In juli of augustus van vrijdagavond 19u  tot zondag 16 uur. Op een mooie locatie. De datum wordt samen in overleg met de deelnemers vastgelegd.

  Programma: thema’s die aan de orde komen!

  • De man in zijn nieuwe rol
  • Van getemde tijger naar de wilde spirituele man
  • De man met een gouden koningshart
  • Van (vecht)genoten naar genieten als zielsverwanten
  • De (w)ondernemer – Authentiek leiderschap met wijsheid en compassie
  •  De bruggenbouwer, de inspirerende en innoverende vernieuwer met visie voor een duurzame aarde

   

   

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.