Evolutionaire craniosacraal

Dit evenement eindigde op 24 mei 2020

 • Code: 19-20/56
 • Docent: Els Graindor
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 6 zondagen van 9u30 tot 16u30
 • Data: (2020)
   - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: €650
 • Praktisch: De KMO portefeuille kan aangevraagd worden.

 • Alle lijden ontstaat wanneer we afgesneden zijn van de diepe creatieve krachten in ons-Zelf.

  F. Sills

  Het centraal zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg en bevindt zich tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Hersenen en ruggenmerg worden omgeven door een stevig vlies, de dura mater. In dit gesloten en semi-hydraulisch werkende cranio sacraal systeem circuleert en fluctueert de hersen- en ruggenmergvloeistof in een traag ritme. Hier wordt het CS ritme -of wat men in de biodynamische CS ‘de Primaire ademhaling’ noemt- zichtbaar. In subtiele vloeistof- en weefselbewegingen wordt zichtbaar hoe alles doordrongen is van de grote levensenergie en hoe het deze energie is die ons leven vorm geeft al vanaf het prille begin.

  Het geboorteproces en allerlei invloeden in ons leven kunnen blokkades veroorzaken waardoor de levensenergie niet langer vrij kan stromen. Wanneer de levensenergie zich niet vrij kan uiten in het lichaam en geblokkeerd wordt in zijn doorgang ontstaat ziekte of een ‘de-link’. Je bent je verbinding kwijt met het originele levensplan of je blauwdruk.

  Als behandelaar maak je contact met de ‘primaire ademhaling’ en het totale wezen van de ander. Door stilte te maken en de energetische impulsen te ‘ervaren’ kan je leren begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft en in contact komen met het inherente streven naar Heel-heid. Je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen en door een zachte aanraking en palpatie van het ritme leer je vaststellen in welke mate de levensenergie zijn vrije doorgang vindt.

  Door het geven van ruimte en ontspanning en het creëren van een serene, liefdevolle en ontvankelijke sfeer ontstaat de nodige bedding waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Hierdoor wordt het zelfhelend mechanisme in het organisme aangesproken en kunnen beperkingen in de weefsels zich herstellen.

  Met CS raken we de essentie aan van het Leven. CS staat voor het belichten van datgene wat (ge-)Heel(-d) wil worden in jezelf en is het een uitdrukking van hoe er diep in ons mogelijkheden tot transformatie verborgen zitten. Het nodigt je uit om een nieuw stukje bewustzijn toe te voegen en je leven opnieuw te gaan bekijken vanuit een blik naar de Werkelijkheid achter de persoonlijke belevingswereld. Op deze manier worden de evolutieprocessen geactiveerd en kan het voorbestemde levensplan naar de voorgrond treden.

  Daarnaast helpt CS je bij het ontwikkelen van je intuïtie, meer op jezelf te vertrouwen, beter te voelen en te leren luisteren naar je lichaam. Het brengt je in contact met je je eigen kern en leert je hoe je via de poort van de stilte toegang kan krijgen tot een onuitputtelijke bron van innerlijke wijsheid. Je kan dit leren ervaren bij jezelf of bij de ander als CS therapeut in wording.

  DOELGROEP

  • Zij die een dieper contact/verbinding zoeken met hun voelwereld.
  • Zij die op zoek willen gaan naar de kern van hun eigen Zijn.
  • Zij die weer de verwondering willen voelen voor de essentie van alle Leven.
  • Zij die een nieuwe oriëntering zoeken in hun leven en het gevoel hebben vast te zitten.
  • Zij die in een later stadium met CS aan de slag willen of om het te integreren in een reeds bestaande praktijk.

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.