INTEGRAAL GEZONDHEIDSBEGELEIDER – Totaal eerste jaar : module 1: universele visie op het leven – module 2: energetische en stoffelijke anatomie, fysiologie en pathologie – module 3: psychologie en psychopathologie – Ook digitaal online te volgen!

 • Code: 19-20/01
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: JAAROPLEIDING: Module 1: 10 vrijdagavonden van 19u tot 22u of vrijdagen van 9.30u tot 17u (keuze maken) + Module2: 10 zaterdagen van 9.30u tot 17u + Module 3: 4 zaterdagen van 9.30u tot 17u
 • Data: (2019 - 2020)
   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: € 1600 - KMO-portefeuille kan aangevraagd worden!
 • Praktisch: De studenten moeten een keuze maken bij module 1: of 10 vrijdagavonden of 10 vrijdagen - Kan ook live online thuis gevolgd worden via laptop - tablet - smartfone. Vooraf inschrijven noodzakelijk. Duidelijk vermelden bij de inschrijving. Inlogcode komt via email

 • 1e JAAR INTEGRAAL GEZONDHEIDSBEGELEIDER

  MODULE 1: Een Universele Visie op het leven

  DATA: kiezen uit 2 mogelijkheden:

  • Groep 1: Daggroep: 5 vrijdagen van 9.30u tot 17u: 13/9 – 27/9 – 11/10 – 8/11 – 22/11
  • Groep 2: Avondgroep: 10 vrijdagavonden van 19u tot 22u: 13/9 – 20/9 – 27/9 – 4/10 -11/10 -18/10 – 8/11 – 15/11 – 22/11 – 29/11

  De mens is, net als elk ander fenomeen in het universum, een totaal unieke afdruk van het oneindige universum. Alle bestaande energieën zijn dus geconcentreerd in de vorm van levensenergie naar ons toegekomen. Het individuele levensplan heeft daarna een selectie gemaakt welke informatie voor dit leven het belangrijkste zal worden om de evolutie verder te zetten. Dit levensprogramma is bepalend en wijst ons elke dag de Weg door ons te confronteren met gebeurtenissen die ofwel aanduiden dat we bepaalde kwaliteiten hebben ofwel via harde signalen aantonen dat er een levensopdracht moet aangepakt worden. Het levensplan afwerken is het enige werkelijke doel van het leven. Hiervoor zijn alle optimale voorwaarden aanwezig: de juiste tijd, de juiste plaats, de meest geschikte ouders, de juiste omstandigheden en gebeurtenissen. Alles wat wij ‘mee-maken’ en ‘onder-gaan’ in ons leven is slechts onderdeel van een prachtig mechanisme om in contact te blijven met ons basisprogramma. Problemen spelen in dit geheel een wezenlijke rol. Zij zijn voorlopig nodig om ons via impulsen aan te duiden dat we weer een stukje meer ontwikkeling en groei moeten doormaken om te komen tot nieuwe kwaliteiten van zelfkennis. Moeilijkheden in ons leven zijn dan ook rechtstreeks verbonden met onze levensopdrachten en zullen langzaam verdwijnen wanneer we bewust kunnen werken aan de opdracht die ons als spiegel wordt aangereikt.

   

  Programma:

  -De orde van het universum

  -Het erfgoed van de mensheid
  -Een integraal mensbeeld
  -Het levensplan en de levensopdracht
  -De causale mechanismen van het leven
  -De ontwikkelingsfasen van de mens
  -Ziekte en gezondheid. De nieuwe integrale gezondheidszorg: het algemene raamwerk
  -De nieuwe integrale gezondheidszorg: het algemene organigram
  -De incarnatieprocessen

  MODULE 2: Energetische en stoffelijke Anatomie – Fysiologie – Pathologie

  DATA: 10 zaterdagen van 9.30u tot 17u: 30/11 – 14/12 – 11/01 – 25/01 – 8/02 – 22/02 – 14/03 – 28/03 – 25/04 – 9/05

  Als je een grote droom koestert om diepgaand en professioneel met mensen te werken dan is deze opleiding een noodzakelijke basis waar je niet zonder kan. Zij onderscheidt zich in de sector van de Integrale gezondheidszorg door haar kwaliteit en vooral de uitzonderlijke inhoud. Een ‘Universele visie’ op het leven staat centraal en schept een overkoepelend effect om alle onderdelen en disciplines perfect met elkaar te verbinden. Natuurlijk is dit onderdeel van de opleiding Gezondheidsbegeleider ook aan te bevelen voor mensen die het leven en al zijn verbanden en samenhangen beter willen begrijpen en een krachtige impuls willen geven aan hun persoonlijke ontwikkeling.

  Module 2 is een uitgebreide studie van de mens en hoe hij  tot stand is gekomen als een mooie afdruk van het totale universum. Elk leven opnieuw kiest hij om onder een bepaald gesternte geboren te worden. Deze stand van het universum, dat zijn hele leven zal ordenen en besturen, maakt de mens uniek en voorbestemd met een prachtige blauwdruk wat hij/zij zou kunnen worden. Tijdens de lange indaling in de stoffelijke wereld bouwt de mens een  basis waarop daarna alle menselijke kenmerken en eigenschappen worden geënt wanneer hij/zij verschijnt op de aarde. Deze wonderlijke voorbereiding op het ‘leven’ voor de conceptie is een mooie opeenvolging van stadia die een afspiegeling zijn van alle vorige levens en doelgericht onze identiteit energetisch materialiseren. Bij het landen op aarde begint het menselijk ontwikkelingsproces waarin altijd eerst een energetisch model wordt gemaakt en daarna pas een stoffelijk vorm ontstaat. Zo bekijken we in de lessen hoe eerst de energetische systemen ontstaan en daarna, in een perfecte opbouw, het fysieke lichaam (energetische en stoffelijke anatomie). Ook de werking (fysiologie) van alle systemen wordt op deze manier bekeken en zelfs de ziektebeelden (pathologie) die kunnen ontstaan worden in z’n breedste verbanden en samenhangen uitgelegd.

  Deze opleiding is dus meer dan een berg kennis uit je hoofd leren maar een grote ontdekkingstocht om nieuwe inzichten te verwerven over het wonder van het leven.

  -Constitutie – Conditie –  Evolutie – Histologie – Cytologie
  -Basisbegrippen van de Anatomie – Fysiologie – Pathologie
  -AFP: het voortplantingsstelsel – Embryologie
  -AFP: het zenuwstelsel
  -AFP: het endocrien stelsel
  -AFP: Het immuniteitssysteem
  -AFP: het circulatiestelsel
  -AFP: het locomotorisch stelsel
  -AFP: het ademhalingsstelsel
  -AFP: de huid en de zintuigen
  -AFP: het spijsverteringsstelsel
  -AFP: het uro genitaal stelsel

  MODULE  3: Psychologie en Psychopathologie

  DATA: 4 zaterdagen van 9.30u tot 18u: 6/6 – 13/6 – 20/6 – 30/6

  In module 3 komt de psychologie uitgebreid aan de orde maar wel degelijk in de ware betekenis van het woord: Psyche = ziel en Logos = de leer of wijsheid. Dus niet de studie van het menselijk gedrag en hoe we dit weer ‘normaal’ kunnen maken maar echt hoe de ziel zich uitdrukt in de stoffelijke wereld en naast fysieke processen ook een reeks psychische processen op gang zet om ons menselijk functioneren zo harmonisch mogelijk te regelen. Uiteraard kunnen er onderweg verstoringen ontstaan door innerlijke of uiterlijke omstandigheden maar inzicht verwerven in een levensgeschiedenis en vooral in de plan van het leven brengt duidelijkheid over de betekenis, doel en functie van alle gebeurtenissen.

  PROGRAMMA

  • De geschiedenis van de psychologie
  • Alle psychologische systemen en methoden van Psychoanalyse tot Evolutiepsychologie
  • Algemene psychologie
  • Psychopathologie – ziektebeelden

  Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die beroepsmatig veel in contact komt met mensen en hun problemen. Daarnaast is deze opleiding een absolutie noodzakelijkheid indien je professioneel met mensen wil werken, duidelijk inzicht wil krijgen in processen en de nodige tools wil leren om adequate hulpmiddelen aan te reiken om weer te groeien naar evenwicht en balans.

  Inschrijvingsformulier:

  Vergeet niet hieronder het vakje "Ik schrijf mij in" aan te vinken!
  Code Prijs Ik schrijf mij in
  19-20/01 €1.600,00

  Kijk goed na of je het juiste e-mailadres hebt ingegeven! Indien je na de inschrijving geen bevestigingsmail krijgt, kijk dan in je spam-folder. Bij twijfel neem je best contact op.

  Vul hier de gegevens in van de persoon die aan de cursus zal deelnemen’. Standaard wordt de factuur aangemaakt met deze gegevens. Wens je een ander facturatie-adres, dan kan je dit in het "Bijkomende info"-vakje doen.

  Indien je extra info wil meedelen, of een ander factuuradres wil kiezen, kan je dat hierboven doen.

  Het bedrag kan worden gestort op de rekening van Ignoramus Academie VZW nr. IBAN : BE70 9799 5063 1125 - BIC: ARSPBE22 met vermelding van uw naam, adres en cursuscode.

  Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

   

  Vul hierboven het resultaat in. Dit is om spam tegen te gaan!