INTRODUCTIE CURSUS SPAGYRIEK – LIVE of LIVE ONLINE via zoom.

Dit evenement eindigde op 03 april 2022

 • Code: 21-22/6
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: Gratis webinar di 26/10 en 10 zondagen van 9.30u tot 17u - Ook digitaal live online te volgen!!
 • Data: (2021 - 2022)
   - - - - - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 900,00 euro

 • Eventueel bijkomende vakspecialisatie bij de beroepsopleiding Integraal Gezondheidsbegeleider of Integrale Evolutie Psychologie

  SPAGYRIEK DE GENEESWIJZE VAN DE TOEKOMST

  Op algemene vraag van de mensen die de seminars van Dr. Naidu Gopalsamy in de afgelopen jaren hebben gevolgd willen we als voortzetting een beperkte cursus spagyriek organiseren voor iedereen die dieper wil doordringen in deze uitermate boeiende materie. Daarnaast zijn natuurlijk alle geïnteresseerden welkom die deze prachtige heelwijze beter willen leren kennen of voor alle therapeuten en gezondheidsbegeleiders die spagyriek als extra discipline aan hun aanbod willen toevoegen.
  Deze cursus is geschikt voor iedereen en er is geen specifieke voorkennis vereist. De inhoud is gericht op de praktijk met een hoge toepasbaarheid in je eigen leven maar ook als aanvulling in je therapeutische of coaching praktijk. Er wordt elke cursusdag gewerkt met de ziektebeelden die de deelnemers meebrengen. Deze worden eerst geplaatst in een holistisch perspectief en bekeken vanuit een integraal totaalbeeld. Daarna worden de gepaste spagyrische remedies uitgekozen als ondersteuning van het helingsproces. Als verdieping worden de remedies dan verduidelijkt met de essentie van hun werking en een kwalitatieve beschrijving van de planten uit de samenstelling.
  Het wordt dus een intense basiscursus om deze prachtige alchemistische HEELwijze te doorgronden en de ruime toepasbaarheid op zo veel domeinen te bewonderen.

  Doelgroep:

  1. Iedereen die deze prachtige heelmethode wil leren kennen vanuit persoonlijke interesse en kiest om spagyriek toe te passen voor zichzelf en in de directe omgeving van gezin , familie en vrienden als activering van je gezondheid, preventie of ondersteuning bij ziekteprocessen.

  2. Mensen met een grote droom om gezondheidsbegeleider te worden en spagyriek als een van hun disciplines/methoden willen ontwikkelen om mensen te helpen op hun levenspad.

  3. Therapeuten, gezondheidsbegeleiders en coaches die een extra discipline willen toevoegen aan hun pakket van mogelijkheden voor het begeleiden van hun cliënten.

  4. Mensen uit de (para)medische sector die op zoek zijn naar een ruimere blik op gezondheid en met een ‘open mind’ kunnen kijken naar complementaire hulpmiddelen die je gezondheid kunnen ondersteunen .

  5.  Iedereen met diepe en ruime interesse voor persoonlijke bewustzijnsontwikkeling en de connectie tussen ziel, geest en lichaam.

  6. Herboristen die houden van planten, kruidenbereidingen en de ware kunst van de Alchemie.

  GRATIS proef webinar: dinsdag 26/10 van 19u tot 20.30u
  
  Inschrijven via mail (egidius@ignoramus.org) voor de inlogcode.
  
  
  

   

  PROGRAMMA THEMA’S: 10 zondagen van 9.30u tot 17u

  1. 7/11: Een Integrale kijk op ziekte en gezondheid - Een totaalbeeld en integraal beeld van je gezondheid
  2. 21/11: De essentie van spagyriek – de unitaire plantenremedies deel 1
  3.   5/12: De unitaire plantenremedies deel 2
  4.    9/1: Spagyriek als zuivering - detox – drainage – ontzuring - ontgifting ...
  5.   23/1: Spagyriek en fysieke verstoringen
  6.    6/2: Spagyriek en psychische verstoringen
  7.   20/2: Spagyriek en opvoeding van kinderen
  8.  6/3: Spagyriek als ondersteuning van je bewustzijnsontwikkeling
  9.    20/3: Spagyriek als impuls voor je levensopdracht
  10.    3/4: Spagyriek in de (bio)landbouw - Spagyriek voor dieren

  NIEUW!!

  Eventueel in overleg met de studenten worden extra oefendagen georganiseerd waar de studenten zelf gasten meebrengen voor een LIVE training rond de volgende thema’s:

  Intakegesprekken in verschillende varianten – Registreren van alle gegevens – Dossiervorming – Een holistisch totaalbeeld van de cliënt – Een integraal gezondheidsprogramma – Plaats van spagyriek in de praktische uitvoering van een helingstraject.

   

  Natuur en farmacie gaan samen in Marumer apotheek - ditisWesterkwartier

  Naast dit prachtig programma zullen we in de loop van de opleiding nog extra thema’s als specialisatie toevoegen voor onze (oud)studenten die nog uitgebreider willen kennis maken met de inhoud van spagyriek.

  Deze seminars worden verzorgd door Erik Welten van de Spagyriek apotheek Nederland. Thema’s: de tabellen van Mendeljev  – de testdoos – de  therapeutische kaartenset van Adriaan van Zelst – Spagyriek in woorden en getallen – spagyriek benadering vanuit de Maya kalender.

   

  Dr James Gopalsamy Naidu : «L'astrologie médicale permet de prendre en compte sa destinée» | Defimedia

  Het is ook absoluut aanbevolen om de extra seminars van Dr. Naidu Gopalsamy van PhylakSachsen te volgen.

  In het voorjaar en najaar verzorgd hij 2 uitzonderlijke seminars met nieuwe informatie en ontwikkelingen in de spagyriek.

  VOLGENDE SEMINAR van Dr. Naidu Gopalsamy LIVE ONLINE via zoom: Zaterdag 4 december 2021 van 9.30u tot 16u.

  DE THEMA’S VAN DIT SEMINAR ZIJN NOG NIET ALLEMAAL BEKEND MAAR WORDEN IN DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF UITGEBREID VOORGESTELD.

  Andere extra seminars worden nog aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrieven en op de site van de Ignoramus Academie.

  NIEUW!!
  
  We hebben pas een bericht ontvangen van Dr. Naidu Gopalsamy dat hij 2 extra seminars wil geven:
  1. Spagyriek en spiritualiteit: zaterdag 5 maart 2022
  2. De praktische toepassing van spagyriek: Zaterdag 19 maart 2022
  Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven in onze volgende nieuwsbrieven en op onze site!

  Alchemistische plantenremedies voor de totale mens.

  Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, bloesemremedies en mineralentherapie (zoals celzouten) in zich verenigen.

  In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden. Op dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

  De behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van de oorzaak van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk is. Zodoende kan de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervinden. 

  Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen. Door het alchemistische proces dat de plant in de spagyriek ondergaat, wordt de essentie van de plant gezuiverd. Het effect van spagyriek is voor een belangrijk deel gebaseerd op het feit dat de spagyrische remedie onze eigen essentie zuivert. Daardoor komt in ons wezen op alle niveaus een proces op gang om blokkades en onzuiverheden te transformeren. Symbolisch gezien kunnen we zeggen dat dit proces dient om het huis (ons lichaam) dusdanig op te knappen dat het weer overeenkomt met de blauwdruk van de essentie.

  Nymphaea: SpagyriekDit proces kan gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten waarvoor de spagyriek gebruikt wordt. Bovendien kunnen onverwerkte herinneringen, emotionele blokkades en beperkende overtuigingen in ons bewustzijn naar boven komen, zodat wij ze kunnen overstijgen. Deze gebeurtenissen vormen dus een wezenlijk onderdeel van het effect en dragen bij aan het helings- en ontwikkelingsproces. Door de dosering bij te stellen kan het proces afgestemd worden op de persoonlijke situatie en draagkracht van de cliënt. Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. In zo’n persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld de geboortedatum, de naam of een symbolische representatie van een belangrijk thema van de cliënt zijn opgenomen. Het holistische karakter brengt met zich mee dat spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden (zoals numerologie, astrologie, gematria, kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer etc.). Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm.

  ‘Een wijs persoon leeft naar het beeld van de Kosmos en wordt niet geleid door de normen en wetten van de wereld.

  En hij die de Kosmos tot zich laat komen zal de sterren veroveren.’
  ~Paracelsus~

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.