INTRODUCTIE CURSUS SPAGYRIEK – LIVE of DIGITAAL te volgen via zoom.

 • Code: 21-22/6
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 10 zondagen van 9.30u tot 17u - Ook digitaal live online te volgen!!
 • Data: (2021 - 2022)
   - - - - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 900,00 euro

 • Eventueel bijkomende vakspecialisatie bij de beroepsopleiding Integraal Gezondheidsbegeleider of Integrale Evolutie Psychologie

  SPAGYRIEK DE GENEESWIJZE VAN DE TOEKOMST

  Op algemene vraag van de mensen die de seminars van Dr. Naidu Gopalsamy in de afgelopen jaren hebben gevolgd willen we als voortzetting een beperkte cursus spagyriek organiseren voor iedereen die dieper wil doordringen in deze uitermate boeiende materie. Daarnaast zijn natuurlijk alle geïnteresseerden welkom die deze prachtige heelwijze beter willen leren kennen of voor alle therapeuten en gezondheidsbegeleiders die spagyriek als extra discipline aan hun aanbod willen toevoegen.
  Deze cursus is geschikt voor iedereen en er is geen specifieke voorkennis vereist. De inhoud is gericht op de praktijk met een hoge toepasbaarheid in je eigen leven maar ook als aanvulling in je therapeutische of coaching praktijk. Er wordt elke cursusdag gewerkt met de ziektebeelden die de deelnemers meebrengen. Deze worden eerst geplaatst in een holistisch perspectief en bekeken vanuit een integraal totaalbeeld. Daarna worden de gepaste spagyrische remedies uitgekozen als ondersteuning van het helingsproces. Als verdieping worden de remedies dan verduidelijkt met de essentie van hun werking en een kwalitatieve beschrijving van de planten uit de samenstelling.
  Het wordt dus een intense basiscursus om deze prachtige alchemistische HEELwijze te doorgronden en de ruime toepasbaarheid op zo veel domeinen te bewonderen.

  Thema’s:

  1.  Zondag  5/9/21:Een Integrale kijk op ziekte en gezondheid - Een totaalbeeld en integraal beeld van je gezondheid
  2.   Zondag 3/10/21: De essentie van spagyriek – de unitaire plantenremedies deel 1
  3.    Zondag 7/11/21:De unitaire plantenremedies deel 2
  4.    Zondag 5/12/21: Spagyriek als zuivering - detox – drainage – ontzuring - ontgifting ...
  5.   Zondag 9/1/22: Spagyriek en fysieke verstoringen
  6.    Zondag 6/2/22: Spagyriek en psychische verstoringen
  7.    Zondag 6/3/22: Spagyriek en opvoeding van kinderen
  8.    Zondag 3/4/22: Spagyriek als ondersteuning van je bewustzijnsontwikkeling
  9.    Zondag 8/5/22: Spagyriek als impuls voor je levensopdracht
  10.   Zondag 5/6/22: Spagyriek in de (bio)landbouw - Spagyriek voor dieren

  NIEUW!!

  Natuur en farmacie gaan samen in Marumer apotheek - ditisWesterkwartier

  Naast dit prachtig programma zullen we in de loop van de opleiding nog extra thema’s als specialisatie toevoegen voor onze (oud)studenten die nog uitgebreider willen kennis maken met de inhoud van spagyriek.

  Deze seminars worden verzorgd door Erik Welten van de Spagyriek apotheek Nederland.

  Dr James Gopalsamy Naidu : «L'astrologie médicale permet de prendre en compte sa destinée» | Defimedia

  Het is ook absoluut aanbevolen om de extra seminars van Dr. Naidu Gopalsamy van PhylakSachsen te volgen.

  In het voorjaar en najaar verzorgd hij 2 uitzonderlijke seminars met nieuwe informatie en ontwikkelingen in de spagyriek.

  Deze extra seminars worden nog aangekondigd in de maandelijkse nieuwsbrieven en op de site van de Ignoramus Academie

   

   

  Alchemistische plantenremedies voor de totale mens.

  Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, bloesemremedies en mineralentherapie (zoals celzouten) in zich verenigen.

  In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden. Op dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

  De behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van de oorzaak van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk is. Zodoende kan de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervinden. 

  Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen. Door het alchemistische proces dat de plant in de spagyriek ondergaat, wordt de essentie van de plant gezuiverd. Het effect van spagyriek is voor een belangrijk deel gebaseerd op het feit dat de spagyrische remedie onze eigen essentie zuivert. Daardoor komt in ons wezen op alle niveaus een proces op gang om blokkades en onzuiverheden te transformeren. Symbolisch gezien kunnen we zeggen dat dit proces dient om het huis (ons lichaam) dusdanig op te knappen dat het weer overeenkomt met de blauwdruk van de essentie.

  Nymphaea: SpagyriekDit proces kan gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten waarvoor de spagyriek gebruikt wordt. Bovendien kunnen onverwerkte herinneringen, emotionele blokkades en beperkende overtuigingen in ons bewustzijn naar boven komen, zodat wij ze kunnen overstijgen. Deze gebeurtenissen vormen dus een wezenlijk onderdeel van het effect en dragen bij aan het helings- en ontwikkelingsproces. Door de dosering bij te stellen kan het proces afgestemd worden op de persoonlijke situatie en draagkracht van de cliënt. Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. In zo’n persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld de geboortedatum, de naam of een symbolische representatie van een belangrijk thema van de cliënt zijn opgenomen. Het holistische karakter brengt met zich mee dat spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden (zoals numerologie, astrologie, gematria, kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer etc.). Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm.

  Inschrijvingsformulier:

  Vergeet niet hieronder het vakje "Ik schrijf mij in" aan te vinken!
  Code Prijs Ik schrijf mij in
  21-22/6 €900,00

  Kijk goed na of je het juiste e-mailadres hebt ingegeven! Indien je na de inschrijving geen bevestigingsmail krijgt, kijk dan in je spam-folder. Bij twijfel neem je best contact op.

  Vul hier de gegevens in van de persoon die aan de cursus zal deelnemen’. Standaard wordt de factuur aangemaakt met deze gegevens. Wens je een ander facturatie-adres, dan kan je dit in het "Bijkomende info"-vakje doen.

  Indien je extra info wil meedelen, of een ander factuuradres wil kiezen, kan je dat hierboven doen.

  Het bedrag kan worden gestort op de rekening van Ignoramus Academie VZW nr. IBAN : BE70 9799 5063 1125 - BIC: ARSPBE22 met vermelding van uw naam, adres en cursuscode.

  Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

   

  Vul hierboven het resultaat in. Dit is om spam tegen te gaan!