MIDWEEK MEDITATIE EN STILTE: “Als de stilte spreekt en het zwijgen (f)luistert”.

Dit evenement eindigde op 25 juli 2019

 • Code: 18-19/46
 • Docent: Egidius Musiek en team
 • Locatie: Het bloesemklooster
 • Duur: Van maandagavond 22 juli 18u tot donderdagavond 25 juli 21u
 • Data: (2019)
   - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 399,00 € - De KMO portefeuille kan aangevraagd worden voor max. €384.
 • Praktisch: Meebrengen: losse kleding waar je gemakkelijk en vrij in kan bewegen voor de meditatiesessies en de ochtendoefeningen - een yogamatje - meditatiekussen of -bankje voor de meditatiesessies (maar op een stoel zitten kan ook indien nodig - een aantal kussentjes als extra ondersteuning - slofjes of dikke sokken - een dekentje voor de frisse momenten - regenjasje en paraplu voor de contemplatiemomenten buiten in de tuin - een drinkfles voor water of thee tijdens de meditatie.

 • STILTE & MEDITATIE

  Als de stilte spreekt en het zwijgen (f)luistert

  Op speciaal verzoek van onze studenten (maar ook voor alle belangstellenden) organiseren we een bijzondere midweek meditatie & stilte op een bijzondere plek waar de stiltetraditie diep is geworteld en de sfeer een onmetelijke rust uitstraalt.

  Meditatie is de hoofdpoort van de innerlijke wereld en brengt ons rust en ontspanning, zelf ver voorbij het voelen waar de inhoud van het niets begint.

   

  Meditatie is de weg van de stilte waar het zingen van de ziel  hoorbaar wordt

  Meditatie is de leegte van de innerlijke wereld ontmoeten die zich opent en haar inhoud toont.

  Meditatie beschouwt het niets  om het allesomvattende te ervaren

  Meditatie  is een kracht zo zacht dat zij  een machtige kern kan maken

  Meditatie is de ware bron van inspiratie in contact met het innerlijke weten

  Meditatie is de niet berekende wiskunde die de formule van het leven  contempleert

  Meditatie is een rustpunt  om de ruimte weer in jezelf te ervaren

  Meditatie is niet doen – Wu Wei

  Deze intense midweek is een indringende kennismaking met de grote tegenpool van de uiterlijke yange kennisontwikkeling en het leven in de buitenwereld en kan een aanzet zijn om daarna een dagelijkse gewoonte in je leven toe te voegen waar het contact met de binnenwereld (yin) een vanzelfsprekende verrijking kan worden van je bewuste levenswijze.

  PROGRAMMA

  • Maandag 22 juli om 18u: aankomst in het bloesemklooster in Zepperen en nog een uurtje kennismaken, kamers verdelen,  bijpraten en kwalitatief ontmoeten. Vanaf 19u: Mijn verhaal en waarom mijn keuze voor deze MEDITATIE & STILTE.  Vanaf 21u: in stilte samen zijn en het innerlijk contact ervaren.
  • Daarna volgen 3 dagen absolute ‘stilte’ !
  • Dagprogramma: Om 8u: ochtendoefeningen in de tuin – 9u: ontbijt – 10u: eerste meditatiesessie met een diepgaande tekst – 12u: contemplatie (ev. in de kloostertuin)  – 13u: vegetarische middagmaaltijd – 14u: rust met eventueel op verzoek een persoonlijke vraag en een kort waardevol (f)luister antwoord – 15u: Tweede meditatiesessie met een heel persoonlijke voor jou gemaakte lange, inspirerende ‘kauw’zin (bruikbaar voor de rest van je leven) – 17u: contemplatie (ev. in de kloostertuin) – 18u: Vegetarische avondmaaltijd – 19u: Derde meditatiesessie in absolute stilte – 21u: Dagafsluiting met een avondcontemplatie.

  HET BLOESEMKLOOSTER

  Het prachtige ‘BLOESEMKLOOSTER’ is een voormalige klooster van de Karmelieten, compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf voor grote groepen. Binnen is alles met uiterste zorg ingericht met behoud van oude elementen en zeer ruim van opzet.

   

  Buiten kan je uren mijmeren in de originele kloostertuin waar je sfeer en rust kan vinden.

  De mooiste kamers in het klooster hebben uitzicht op de tuin, de bloesems, de appelplantages en de kerktoren op de achtergrond.

  Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregel van de vroegere kloosterlingen.

  De gezellige keuken is zoals altijd de favoriete ontmoetingsplek en de vroegere kapel is een uitermate geschikte ruimte voor oefeningen en meditatie

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.