HSP – (H)igh (S)ENSITIVE (P)EOPLE – Hooggevoeligheid is een gave! LIVE ONLINE VIA ZOOM!

 • Code: 20-21/25
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 6 woensdagavonden van 19u tot 22u
 • Data: (2021)
   - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: € 300 - De KMO-portefeuille kan aangevraagd worden!

 • High Sensitieve People (Person)– Hooggevoeligheid is een gave

  Een uitermate belangrijke opleiding voor mensen die zelf hooggevoelig zijn of voor ouders, opvoeders, leerkrachten uit het onderwijs, coaches en therapeuten en voor iedereen die meer wil weten over de ontwikkeling van de innerlijke wereld. Welkom in de wondere wereld van HSP en kom mee bellen blazen.

  Een van de universele wetten zegt dat evolutie alleen kan verlopen door het voortdurend ontvangen van de juiste impulsen die ons in beweging zetten. Het selecteren van de meest bruikbare informatie gebeurt door ‘herkenning’. Onze originele blauwdruk, die we in ons levensplan hebben meegekregen, stuurt dit prachtige mechanisme van ‘verlangen’,  ‘aantrekking’ en ‘geraakt worden’. Hieruit ontstaat beweging (motion) naar de informatie en deze impuls brengt ons groeiproces op gang.

  Zo verloopt het in het hele universum bij alle verschijnselen. Ook bij de mens zien we een voortdurende stroom van informatie ontstaan die ons permanent voorziet van de gepaste spiegels, richtingaanwijzers, boodschappen en impulsen. De intense stroom van informatie die voortdurend naar ons toe komt splitst zich echter op in gelijkwaardige informatie die eerst van binnen komt of/en daarna van buiten. Het leren hanteren en gebruiken van deze richtingaanwijzers voor ons ontwikkelingsproces zou een vanzelfsprekende taak van onze opvoeding moeten zijn.

  Helaas is de volle aandacht echter éénzijdig naar de buitenwereld verplaatst en de ontwikkeling van de binnenwereld is nog nauwelijks aanwezig. Het denken en de rationele vaardigheden zijn prioriteit geworden en het voelen is verweesd achter gebleven. De huidige opvoeding, het onderwijs en de sociaal maatschappelijke omgeving zijn hier duidelijke uitingen van. Gevolg hiervan is een éénzijdige evolutie met het verliezen van evenwicht en balans waar iedereen last van heeft.

  Ben jij echter een puur ‘voelmens’ en daarom dus meer afgestemd op de informatie van binnen dan is het moeilijk thuiskomen in deze wereld want de ‘tools’ ontbreken je om goed zoals het hoort te kunnen functioneren. Het wordt helemaal moeilijk wanneer je van nature een ‘hooggevoelig’ (HSP) mens bent met een grote behoefte om jezelf te begrijpen en te uiten op jouw eigen manier. Een teveel input van de buitenwereld is dan bedreigend, geeft overprikkeling waar je als reactie vermoeid, triest, depri, overspannen, boos en agressief, hyper en geïrriteerd, prikkelbaar en eenzaam,  teruggetrokken en over beweeglijk of juist gesloten en somber van kan worden.

  Zij zijn wonderlijke mensen en daarnaast de belangrijkste indicators van de meest wezenlijke, en in deze tijd de noodzakelijkste en meest gemiste eigenschap van ons echte menszijn namelijk: VOELEN.

  Hooggevoeligheid is dus zeker geen kwaal maar een bijzondere vaardigheid die dringend aan herwaardering toe is.

  Inschrijvingsformulier:

  Vergeet niet hieronder het vakje "Ik schrijf mij in" aan te vinken!
  Code Prijs Ik schrijf mij in
  20-21/25 €300,00

  Kijk goed na of je het juiste e-mailadres hebt ingegeven! Indien je na de inschrijving geen bevestigingsmail krijgt, kijk dan in je spam-folder. Bij twijfel neem je best contact op.

  Vul hier de gegevens in van de persoon die aan de cursus zal deelnemen’. Standaard wordt de factuur aangemaakt met deze gegevens. Wens je een ander facturatie-adres, dan kan je dit in het "Bijkomende info"-vakje doen.

  Indien je extra info wil meedelen, of een ander factuuradres wil kiezen, kan je dat hierboven doen.

  Het bedrag kan worden gestort op de rekening van Ignoramus Academie VZW nr. IBAN : BE70 9799 5063 1125 - BIC: ARSPBE22 met vermelding van uw naam, adres en cursuscode.

  Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

   

  Vul hierboven het resultaat in. Dit is om spam tegen te gaan!