NAJAARSZUIVERINGSWEEK en GEZONDHEIDSWEEK

Dit evenement eindigde op 02 november 2018

 • Code: 18-19/28
 • Docent: Egidius Musiek, Els Graindor en het Igno-team
 • Locatie: Molen van Medael - herenhuis op het landgoed van Ulvend
 • Duur: van maandag 29 oktober (10u) tot vrijdag 2 november (12u) 2018
 • Data: (2018)
   - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: PROMOTIEPRIJS BASISPROGRAMMA: € 549 en GRATIS VERBLIJF bij inschrijving vóór 15 oktober
 • Praktisch: KMO-portefeuille kan aangevraagd worden. Bij inschrijving na 15 oktober kunnen extra kosten aangerekend worden!

 • PRACHTIGE NIEUWE LOCATIE

  HET HERENHUIS OP HET LANDGOED VAN ULVEND IN HOMBOURG

  Homburg is een deelgemeente van Blieberg in de Belgische provincie Luik. Het plaatsje ligt in het Land van Herve en in de zogeheten Platdietse streek. Het Herenhuis is een prachtige locatie voor groepsverblijf met wandel- en fietspaden door de pure natuur. 30 gasten kunnen genieten van de rustige omgeving, tennisveld, volleybalveld, petanquebaan, sauna, jacuzzi, kamers met badkamer, groepsruimten en een mooi ingerichte keuken.

  De zuiverings- en gezondheidsweek is een ideale gelegenheid om kennis te maken met het ruime pakket van activiteiten en opleidingen van de Ignoramus Academie. Het activiteitenprogramma van ’s morgens 8u tot 22u ’s avonds is een keuze uit de gezondheidsthema’s die aan bod komen in alle opleidingen. Centraal staat de groepservaring met inspirerende workshops, oefeningen en tijd om tot jezelf te komen. Ons team kiest bewust voor gepaste individuele aandacht en persoonlijke begeleiding.

  Deze week is ook voor onze studenten een prachtige extra toevoeging en mogelijkheid  om te kiezen voor een ervaringsgerichte stage en praktijktraining als aanvulling van hun opleiding.

  DE DEELNEMERS MOETEN KIEZEN TUSSEN TWEE MOGELIJKHEDEN: 

  5-DAAGSE ZUIVERINGSWEEK (basisprogramma)

       Reiniging van lichaam en geest – Ontslakken – Onthaasten

  Ont-moeten – Ontstressen – Genieten

  Activiteitenprogramma met ochtendoefeningen – yoga – wandelingen – sport –

  creatieve activiteiten – opstellingen – avondmeditatie – workshops …  

  Na inschrijving ontvangt elke deelnemers nog een gedetailleerde rooster met een overzicht van alle activiteiten en de gekozen individuele sessies

  Deze zuiveringsweek is voor iedereen geschikt en legt de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachtenconstucties, spirituele zelfreflectie, contact maken met je levensplan en de opdrachten  van je leven.

  of

   5-DAAGSE GEZONDHEIDSWEEK (Intensief programma)

  Met als extra

  Vooraf uitgebreid intake gesprek

  Opmaken van een integrale gezondheidsevaluatie

  Persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma en activiteitenprogramma

  Tijdens onze gezondheidsweek wordt er vooral individueel gewerkt met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend programma met individuele sessies.

  Tussendoor is er tijd voor groepsactiviteiten zoals: ochtendoefeningen in het park – yogasessies – inspirerende workshops – opstellingen – kookworkshop – geleide visualisaties en avondmeditatie.

  Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een verfrissende natuurwandeling, een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders of een ontspannende en zuiverende sauna of jacuzzi (mits toeslag)

  EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE

  Enkele weken voor de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te ontvangen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.

  Deze basisintake kan doorgaan in Hasselt of Leuven en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) – Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – Reading van het levensplan en de levensopdracht.

  Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk dossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.

  Dit dossier wordt tijdens de gezondheidsweek voortdurend aangevuld met nieuwe vaststellingen, behandelingsverslagen en aanbevelingen voor de toekomst.

  EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA

  Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.

  Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke individuele sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.

  Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages.

  Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten.

  EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS

  Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door enkele docenten van de Ignoramus Academie.

  MAALTIJDEN

  Bio ingrediënten, groenten en sappen met liefde geserveerd.

  Onze gasten kunnen vanuit eigen inzicht een keuze maken tussen verschillende zuiveringsmethoden. Indien het kiezen van het gepaste voedingsprogramma nog om begeleiding en advies vraagt dan worden de vaststellingen uit de Kirlianfoto gebruikt om voor iedereen het juiste programma op maat te kiezen.

  MOGELIJKHEDEN:

  • Volledig vastenkuur: geen maaltijden enkel een groentebouillon ’s morgens en voor de rest alleen veel zuiveringsthee drinken.
  • Granenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds alleen een klein kommetje gekookte volle rijst met condiment. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Granen-groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een klein kommetje gekookte volle rijst en een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentesappenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter groentesap. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Vruchtensappenkuur: ‘s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter vruchtensap. Tussendoor veel zuiveringsthee.

  Kleine ongemakken (hoofdpijn, constipatie, vermoeidheid, spierpijn, psychische uitzuivering, eliminatieverschijnselen …) die zouden kunnen ontstaan tijdens de zuiveringsweek worden vakkundig ondersteund en begeleid door ons team gezondheidsconsulenten.