Puur kind – Opvoedingsconsulent. Ook digitaal live online te volgen!!

 • Code: 19-20/12
 • Docent: Egidius Musiek
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: 10 zondagen van 9.30u tot 17u
 • Data: (2019 - 2020)
   - - - - - - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: € 900,00 - De KMO portefeuille kan aangevraagd worden.
 • Praktisch: Kan ook live online thuis gevolgd worden via laptop - tablet - smartfone. Vooraf inschrijven noodzakelijk. Duidelijk vermelden bij de inschrijving. Inlogcode komt via email

 • Waardevol geschenk bij elke nieuwe inschrijving! GRATIS 2 INDIVIDUELE SESSIES: ‘Inspiration for life’. Sessie 1. Een totaalbeeld van je leven. Sessie 2: Aanduiding van je levensopdracht.

  Uw kinderen zijn uw kinderen niet

  Verlang je naar inzicht, kan je wat begeleiding gebruiken
  of ben je op zoek naar de juiste informatie om jouw kind een natuurlijk ontwikkelingsproces te schenken?

  Ontdek wat wij voor jou en je kind kunnen betekenen!

   

  Eventueel bijkomende vakspecialisatie bij de beroepsopleiding Integraal Gezondheidsbegeleider.

  Maar zeer zeker geschikt voor (groot)ouders, opvoeders, therapeuten en mensen uit het onderwijs met vele opvoedingsvragen!

  Puur Kind Opleiding

  Volledig vernieuwde opleiding voor iedereen die kinderen enthousiast en blij wil maken met een opvoeding die de wonderlijke en unieke inhoud van elk kind laat openbloeien en groeien.

  De kinderen die we nu ter wereld brengen zullen de leiders en volgers van morgen zijn. Zij zijn de volgende generatie, de volgende maatschappij van onze Aarde. We weten dat het veel eenvoudiger is een gezond kind te “bouwen” dan een gebroken kind te “herstellen”, daarom zouden we alles moeten doen wat we kunnen om elk kind een optimale start in het leven te geven zodat de wondere wereld van het kind volledig tot ontplooiing mag komen tot de wijze volwassenen van morgen.

  Kinderen zijn echter geen onbeschreven blad dat om invulling vraagt. Zij zijn eerder een wonderlijk boek dat soms moeizaam kan gelezen worden. Ze zijn ook de spiegels voor de diepere onbekende delen van onszelf en wijzen ons daarom de weg naar onze verborgen inhoud.

  Hoe kunnen we doordringen in hun wondere wereld en hun en onszelf op weg te zetten naar een unieke en authentieke ontwikkeling? Hoe kunnen we ouder of begeleider zijn waarbij we de ontwikkeling van het kind dienen, ondersteunen en laten bloeien vanaf het prille begin? En hoe kunnen we alsnog bijsturen wanneer er signalen komen dat we zijn afgedwaald

  Voor wie?

  *Voor therapeuten, coachen, hulpverleners, (groot)ouders die alles willen weten over de prachtige ontwikkelingsweg van kinderen of/en op zoek zijn naar  inzichten en oplossingen voor problemen.
  *Ook voor volwassenen en therapeuten/coachen die werken met volwassenen, om meer inzicht willen krijgen in hoe onze levensstart en eerste kinderjaren de grondslag zijn van ons huidig functioneren.

  Opbouw

  We starten bij het begin, nog voor de conceptie van het kind. Hoe bereiden ouders zich best voor als ze aan kinderen willen beginnen. Van daar gaan we verder naar de conceptie en de zwangerschap. Zowel het typische verloop alsook mogelijke problemen en moeilijkheden worden behandeld. Daarna volgt de geboorte en de kraamtijd. Vervolgens bekijken we de babytijd en de peuterjaren van dichterbij. Daarna duiken we de wat woeligere waters in van de adolescentie en de pubertijd. We eindigen de opleiding met de overgang naar vroege volwassenheid. Meer details vind je in het curriculum.

  We zoomen tijdens deze ontwikkelingsfasen in op zowel de yange, uiterlijke ontwikkelingsweg (het kennisweten) van het kind alsook op de yinne, innerlijke ontwikkelingsweg (het voelweten). Dit wordt weerspiegeld in de lesopbouw, we wisselen momenten van kennisoverdracht af met ervaringsoefeningen die de voelkant belichten. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn, bewegingsoefeningen maar ook rituelen. Zo blijven de lessen dynamisch!

  Programma

  Om het Puur Kind certificaat te behalen dien je geslaagd te zijn voor het examen, alsook de nodige verslagen gemaakt te hebben. Het is ook mogelijk om aan de lessen deel te nemen zonder examens en verslagen, als vrije student en dan krijgt u enkel een aanwezigheidsattest. Dit attest wordt enkel verstrekt als u minstens 85% van de lessen aanwezig bent.

  • Universele visie op het leven: Universele wetten en de levensprocessen; de mannelijke en vrouwelijke ontwikkelingsweg; vrouw en moeder zijn, man en vader zijn in de nieuwe tijd
  • De indaling in de materiële wereld
  • Voorbereiding op de kinderwens: De zeven niveaus van voorbereiding
  • Conceptie: Een natuurlijke bevruchting – fertiliteitsproblemen – optimale omstandigheden – invloed van de conceptie
  • Zwangerschap: Krachtig en vervuld zwanger zijn – zwangerschapskwaaltjes – aanleg van het fundament van het leven – invloed van gebeurtenissen in de zwangerschap – rolsveranderingen binnen het gezin
  • Bevallen en geboorte geworden: Je levensstart: levenslang – de natuurlijke geboorte in eigen kracht – de rol van de partner – geboortetrauma’s – invloed en heling – postpartum depressie – omgaan met verlies
  • Kraam en babytijd, peuter, kleuter, lagere schooltijd, puberteit, adolescentie
   – Ontwikkelingspsychologie van het kind
   – Yinne (innerlijke) en yange (uiterlijke) ontwikkelingsweg
   – Specifieke behoeften en ontwikkelingsnoden per leeftijdsfase
  • Opvoeden: Inspelen op enthousiasme – het ontdekken van talenten en het ontwikkelen van kwaliteiten
  • Puberteit: Van seksualiteit naar identiteit – omgaan met verslavingen, depressie, constructies en compensaties
  • De adolescent: De wijze volwassene in wording
  • Ontwikkelingsstoornissen en leerproblemen anders bekeken: Het wonder van bijzondere kinderen – anders dan de norm
  • De persoonlijke ontwikkelingsprocessen van de ouders tijdens de opvoeding
   – Spiegelen: je kind als gids – hun boodschap om jezelf te ontdekken! – onze verborgen inhoud
  • Kinderen en intuïtie: Van mysterie naar mystiek
  • Yoga en do-in oefeningen voor elke fase
  • Creatieve oefeningen: Een diepe duik in jouw wondere voelwereld

  Extra cursussen worden gegeven rond specifieke thema’s (niet inbegrepen in de jaaropleiding):

  • Voeding: Wat is geschikte voeding? – gezonde en lekkere alternatieven voor junkfood en snoep – intolleranties en allergieën
  • Hooggevoeligheid: Wanneer voelen een kwaliteit wordt
  • Helen van het gekwetste kind
  • Kinderen en echtscheidingen: Van spreidstand naar brug
  • Rituelen voor elke levensfase: Vier de overgang! Sla je nieuwe vleugels uit met stevige wortels
  • Evolutieopstellingen: Levensprocessen in beeld – een weg naar harmonisatie – van slachtoffer naar heling van het verleden en groeiproces voor de toekomst.

  Inschrijvingsformulier:

  Vergeet niet hieronder het vakje "Ik schrijf mij in" aan te vinken!
  Code Prijs Ik schrijf mij in
  19-20/12 €900,00

  Kijk goed na of je het juiste e-mailadres hebt ingegeven! Indien je na de inschrijving geen bevestigingsmail krijgt, kijk dan in je spam-folder. Bij twijfel neem je best contact op.

  Vul hier de gegevens in van de persoon die aan de cursus zal deelnemen’. Standaard wordt de factuur aangemaakt met deze gegevens. Wens je een ander facturatie-adres, dan kan je dit in het "Bijkomende info"-vakje doen.

  Indien je extra info wil meedelen, of een ander factuuradres wil kiezen, kan je dat hierboven doen.

  Het bedrag kan worden gestort op de rekening van Ignoramus Academie VZW nr. IBAN : BE70 9799 5063 1125 - BIC: ARSPBE22 met vermelding van uw naam, adres en cursuscode.

  Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

   

  Vul hierboven het resultaat in. Dit is om spam tegen te gaan!