VOORJAARS ZUIVERINGS- en GEZONDHEIDSWEEK – BLOESEMKLOOSTER in ZEPPEREN (Sint Truiden)

Dit evenement eindigde op 08 april 2022

 • Code: 21-22/21
 • Docent: Egidius Musiek en Els Graindor
 • Locatie: Het bloesemklooster
 • Duur: Van maandag 4/4 om 10u tot vrijdag 8/4 voormiddag
 • Data: (2022)
   - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: 599,00 euro (alles inbegrepen behalve de individuele consulten)
 • Praktisch: Losse kleding, yogamatje voor de oefeningen en de yoga - Warme kleding, regenjas en/of paraplu – laarzen of wandelschoenen voor de wandeling - Slofjes of dikke sokken en dekentje voor de groepsactiviteiten - Een keukenhanddoek en enkele (oude) katoenen doeken (40 x 40 cm) , warmwaterkruik en handdoek voor de kompressen, de pakkingen en pleister.

 • Eindelijk na de lange coronatijd weer de mogelijkheid om samen in groep

  te genieten van onze jaarlijkse voorjaars zuiverings- en gezondheidsweek.

  Het is meer dan ooit aangewezen om onze gezondheid een extra ‘boost’ te schenken door een grondige algemene reiniging en herbronning.

  We bieden een programma aan voor iedereen die op zoek is naar de nodige informatie en praktijk

  om je immuniteitssysteem, je veerkracht, je positief aanpassingsvermogen en zelfzorg een krachtige ondersteuning te geven.

  Reiniging van lichaam en geest – Ontslakken – Onthaasten
  Ont-moeten – Ontstressen en eventueel Individuele consulten.
  Activiteitenprogramma met ochtendoefeningen – yoga – wandelingen
  creatieve activiteiten – avondmeditatie – workshops …

  PRACHTIGE  LOCATIE

  Bloesemklooster - Het bloesemklooster

  Het ‘Bloesemklooster’ Eynestraat 44 – 3800 Zepperen (Bij Sint Truiden)

   Zepperen is een deelgemeente van Sint Truiden midden in de fruitstreek van Haspengouw.

  Het prachtige ‘BLOESEMKLOOSTER’ is een voormalig klooster van de Karmelieten, compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf voor grote groepen.

  Binnen is alles met uiterste zorg ingericht met behoud van oude elementen en zeer ruim van opzet.

  Buiten kan je uren mijmeren in de originele kloostertuin waar je sfeer en rust kan vinden.

  De mooiste kamers in het klooster hebben uitzicht op de tuin, de bloesems, de appelplantages en de kerktoren op de achtergrond.

  Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregel van de vroegere kloosterlingen.

  Waarom is een voorjaarszuivering zo belangrijk.

  Algemene informatie over fysieke detox, zuivering, drainage, ontslakking, mineralisatie, ontzuring en alkalisatie. Emotionele, mentale  en spirituele zelfreflectie. Activeren van je voelwereld en het dynamiseren van je levensenergie.

  ZUIVERINGS- en GEZONDHEIDSWEEK – Onze specialiteit al meer dan 35 jaar!!

  De zuiverings- en gezondheidsweek is een ideale gelegenheid om kennis te maken met het ruime pakket van activiteiten en opleidingen van de Ignoramus Academie. Het activiteitenprogramma van ’s morgens 8u tot 22u ’s avonds is een keuze uit de gezondheidsthema’s die aan bod komen in alle opleidingen. Centraal staat de groepservaring met inspirerende workshops, oefeningen en tijd om tot jezelf te komen. Ons team kiest bewust voor gepaste individuele aandacht en persoonlijke begeleiding.

  Introductiefilmpje: https://www.facebook.com/ignoramusacademie/videos/703838490778643

  DE DEELNEMERS MOETEN VOORAF BIJ DE INSCHRIJVING KIEZEN TUSSEN TWEE MOGELIJKHEDEN 

  5-DAAGSE ZUIVERINGSWEEK (basisprogramma)

  Deze zuiveringsweek is voor iedereen geschikt en legt de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachtenconstucties, spirituele zelfreflectie, contact maken met je levensplan en de opdrachten  van je leven.

  Alle onderdelen van het BASISPROGRAMMA lopen van 8u ’s morgens tot 22u ’s avonds en zijn vrij te volgen. Iedereen kan vooraf of ook nog ter plaatse individuele sessies vastleggen. Een lijst van mogelijke sessies wordt tijdig doorgestuurd naar de deelnemers.

  Na inschrijving ontvangt elke deelnemers nog een gedetailleerde rooster met een overzicht van alle activiteiten en de gekozen individuele sessies.

  of

   5-DAAGSE GEZONDHEIDSWEEK (Intensief programma)

  Met als extra

  Vooraf uitgebreid intake gesprek

  Opmaken van een integrale gezondheidsevaluatie

  Persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma en activiteitenprogramma

  Tijdens onze gezondheidsweek wordt er vooral individueel gewerkt met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend programma met individuele sessies.

  Tussendoor is er tijd voor groepsactiviteiten uit het BASISPROGRAMMA zoals: ochtendoefeningen in de tuin – yogasessies – inspirerende workshops – opstellingen – kookworkshop – geleide visualisaties en avondmeditatie.

  Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een verfrissende natuurwandeling, een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders of een ontspannende en zuiverende sauna of jacuzzi (mits toeslag)

  EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE

  Enkele weken voor de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te ontvangen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.

  Deze basisintake kan LIVE doorgaan in Hasselt of ONLINE VIA ZOOM en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) – Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – Reading van het levensplan en de levensopdracht.

  Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk dossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.

  Dit dossier wordt tijdens de gezondheidsweek voortdurend aangevuld met nieuwe vaststellingen, behandelingsverslagen en aanbevelingen voor de toekomst.

  EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA

  Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.

  Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke individuele sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.

  Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages.

  Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten.

  EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS

  Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door enkele docenten van de Ignoramus Academie.

  MAALTIJDEN

  Bio ingrediënten, groenten en sappen met liefde geserveerd.

  Onze gasten kunnen vanuit eigen inzicht een keuze maken tussen verschillende zuiveringsmethoden. Indien het kiezen van het gepaste voedingsprogramma nog om begeleiding en advies vraagt dan worden de vaststellingen uit de Kirlianfoto gebruikt om voor iedereen het juiste programma op maat te kiezen.

  MOGELIJKHEDEN:

  • Volledig vastenkuur: geen maaltijden enkel een groentebouillon ’s morgens en voor de rest alleen veel zuiveringsthee drinken.
  • Granenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds alleen een klein kommetje gekookte volle rijst met condiment. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Granen-groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een klein kommetje gekookte volle rijst en een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentesappenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter groentesap. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Vruchtensappenkuur: ‘s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter vruchtensap. Tussendoor veel zuiveringsthee.

  Kleine ongemakken (hoofdpijn, constipatie, vermoeidheid, spierpijn, psychische uitzuivering, eliminatieverschijnselen …) die zouden kunnen ontstaan tijdens de zuiveringsweek worden vakkundig ondersteund en begeleid door ons team gezondheidsconsulenten.

  fitness klasse uitrekken - yoga stockfoto's en -beeldenuniversitaire studenten samen mediteren - yoga stockfoto's en -beeldenachteraanzicht van design professionals met trainingslessen op kantoor. - workshops stockfoto's en -beelden

  a girl receiving cst treatment. osteopathic manipulation and craniosacral therapy for children and adults - therapie stockfoto's en -beelden

   

   

   

   

   

  zen midden leeftijd yoga vrouw openstelling van haar chakra, banner - detox stockfoto's en -beelden

   

  handen die water van alpien meer scheppen - detox stockfoto's en -beeldenkopje thee kruiden salie (salvia officinalis) - detox stockfoto's en -beeldenkoken - kippenbouillon (bouillon of bouillon) met groenten - groentenbouillon stockfoto's en -beeldende natuurlijke vrouw die van de schoonheid haar gezicht met tropisch blad behandelt - detox stockfoto's en -beelden

   

   

   

   

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.