VOORJAARSZUIVERINGSWEEK EN GEZONDHEIDSWEEK – Indien de corona maatregelen het toestaan!

 • Code: 20-21/29
 • Docent: Egidius Musiek en Els Graindor
 • Locatie: Het bloesemklooster
 • Duur: Van maandag 5 april (10u) tot vrijdag 9 april (12u) 2021
 • Data: (2021)
   - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: € 549,00 - De kmo-portefeuille kan aangevraagd worden!
 • Praktisch: KAN ALLEEN DOORGAAN ALS DE CORONA MAATREGELEN HET TOESTAAN! Alle verdere details worden opgenomen in onze maandelijkse nieuwsbrieven en alle deelnemers krijgen nog een uitgebreide mail met informatie

 • ZUIVERINGS- en GEZONDHEIDSWEEK – Onze specialiteit al meer dan 35 jaar!!

  PRACHTIGE  LOCATIE

  Het ‘Bloesemklooster’ Eynestraat 44 – 3800 Zepperen (Bij Sint Truiden)

   Zepperen is een deelgemeente van Sint Truiden midden in de fruitstreek van Haspengouw.

  Het prachtige ‘BLOESEMKLOOSTER’ is een voormalige klooster van de Karmelieten, compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf voor grote groepen. Binnen is alles met uiterste zorg ingericht met behoud van oude elementen en zeer ruim van opzet.

  Buiten kan je uren mijmeren in de originele kloostertuin waar je sfeer en rust kan vinden.

  De mooiste kamers in het klooster hebben uitzicht op de tuin, de bloesems, de appelplantages en de kerktoren op de achtergrond.

  Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregel van de vroegere kloosterlingen.

  De gezellige keuken is zoals altijd de favoriete ontmoetingsplek voor de tussendoor gesprekken en de vroegere kapel is een uitermate geschikte ruimte voor oefeningen en meditatie

  De zuiverings- en gezondheidsweek is een ideale gelegenheid om kennis te maken met het ruime pakket van activiteiten en opleidingen van de Ignoramus Academie. Het activiteitenprogramma van ’s morgens 8u tot 22u ’s avonds is een keuze uit de gezondheidsthema’s die aan bod komen in alle opleidingen. Centraal staat de groepservaring met inspirerende workshops, oefeningen en tijd om tot jezelf te komen. Ons team kiest bewust voor gepaste individuele aandacht en persoonlijke begeleiding.

  Deze week is ook voor onze studenten een prachtige extra toevoeging en mogelijkheid  om te kiezen voor een ervaringsgerichte stage en praktijktraining als aanvulling van hun opleiding.

   

  DE DEELNEMERS MOETEN KIEZEN TUSSEN TWEE MOGELIJKHEDEN: 

  5-DAAGSE ZUIVERINGSWEEK (basisprogramma)

       Reiniging van lichaam en geest – Ontslakken – Onthaasten

  Ont-moeten – Ontstressen – Genieten

  Activiteitenprogramma met ochtendoefeningen – yoga – wandelingen – sport –

  creatieve activiteiten – opstellingen – avondmeditatie – workshops …  

  Na inschrijving ontvangt elke deelnemers nog een gedetailleerde rooster met een overzicht van alle activiteiten en de gekozen individuele sessies

  Deze zuiveringsweek is voor iedereen geschikt en legt de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachtenconstucties, spirituele zelfreflectie, contact maken met je levensplan en de opdrachten  van je leven.

  of

   5-DAAGSE GEZONDHEIDSWEEK (Intensief programma)

  Met als extra

  Vooraf uitgebreid intake gesprek

  Opmaken van een integrale gezondheidsevaluatie

  Persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma en activiteitenprogramma

  Tijdens onze gezondheidsweek wordt er vooral individueel gewerkt met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend programma met individuele sessies.

  Tussendoor is er tijd voor groepsactiviteiten zoals: ochtendoefeningen in het park – yogasessies – inspirerende workshops – opstellingen – kookworkshop – geleide visualisaties en avondmeditatie.

  Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een verfrissende natuurwandeling, een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders of een ontspannende en zuiverende sauna of jacuzzi (mits toeslag)

  EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE

  Enkele weken voor de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te ontvangen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.

  Deze basisintake kan doorgaan in Hasselt of Leuven en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) – Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – Reading van het levensplan en de levensopdracht.

  Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk dossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.

  Dit dossier wordt tijdens de gezondheidsweek voortdurend aangevuld met nieuwe vaststellingen, behandelingsverslagen en aanbevelingen voor de toekomst.

  EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA

  Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.

  Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke individuele sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.

  Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages.

  Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten.

  EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS

  Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door enkele docenten van de Ignoramus Academie.

  MAALTIJDEN

  Bio ingrediënten, groenten en sappen met liefde geserveerd.

  Onze gasten kunnen vanuit eigen inzicht een keuze maken tussen verschillende zuiveringsmethoden. Indien het kiezen van het gepaste voedingsprogramma nog om begeleiding en advies vraagt dan worden de vaststellingen uit de Kirlianfoto gebruikt om voor iedereen het juiste programma op maat te kiezen.

  MOGELIJKHEDEN:

  • Volledig vastenkuur: geen maaltijden enkel een groentebouillon ’s morgens en voor de rest alleen veel zuiveringsthee drinken.
  • Granenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds alleen een klein kommetje gekookte volle rijst met condiment. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Granen-groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een klein kommetje gekookte volle rijst en een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentesappenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter groentesap. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Vruchtensappenkuur: ‘s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter vruchtensap. Tussendoor veel zuiveringsthee.

  Kleine ongemakken (hoofdpijn, constipatie, vermoeidheid, spierpijn, psychische uitzuivering, eliminatieverschijnselen …) die zouden kunnen ontstaan tijdens de zuiveringsweek worden vakkundig ondersteund en begeleid door ons team gezondheidsconsulenten.

   

  Inschrijvingsformulier:

  Dit evenement is uitverkocht.