NAJAARSZUIVERINGSWEEK EN GEZONDHEIDSWEEK

Dit evenement eindigde op 01 november 2019

 • Code: 19-20/13
 • Docent: Egidius Musiek en Els Graindor
 • Locatie: Ignoramus Academie Hasselt
 • Duur: Van maandag 28 oktober (10u) tot vrijdag 1 november (12u) 2019
 • Data: (2019)
   - - - - -
 • Uur:
 • Kostprijs: € 549,00 - De kmo-portefeuille kan aangevraagd worden!
 • Praktisch: Alle verdere details worden opgenomen in onze maandelijkse nieuwsbrieven.

 • DOOR DE ONBESCHIKBAARHEID VAN HET BLOESEMKLOOSTER HEBBEN WE DE LOCATIE VAN DE ZUIVERINGS- EN GEZONDHEIDSWEEK  VERPLAATST NAAR HET CENTRUM VAN DE IGNORAMUS ACADEMIE IN HASSELT.

  ALLE DAGACTIVITEITEN ZULLEN DUS DOORGAAN IN DE HAZELARENLAAN 32  IN HASSELT

   

   

  Locatie: Het centrum ligt buiten de stad, (zie bijgevoegd plannetje) gemakkelijk te bereiken (ook met openbaar vervoer, bushalte voor de deur) met gratis parking voor de ingang in een laan met bomen en een tuin achter het gebouw. Een goed ingerichte keuken met zithoek, een grote ruimte voor oefeningen met houten vloer, 2 activiteitenruimten en 3 consultlokalen voor individuele sessies. Domein Kiewit en Bokrijk (met vooral het arboretum) in de buurt voor heerlijke herfstwandelingen.

   

  Verblijf: Hotel Holiday Inn Expres, Thonissenlaan 37 in Hasselt centrum (kleine ring) met parking in de buurt.

  PRACHTIGE  LOCATIE

  Het ‘Bloesemklooster’ Eynestraat 44 – 3800 Zepperen (Bij Sint Truiden)

   Zepperen is een deelgemeente van Sint Truiden midden in de fruitstreek van Haspengouw.

  ZUIVERINGS- en GEZONDHEIDSWEEK – Onze specialiteit al meer dan 35 jaar!!

  De zuiverings- en gezondheidsweek is een ideale gelegenheid om kennis te maken met het ruime pakket van activiteiten en opleidingen van de Ignoramus Academie. Het activiteitenprogramma van ’s morgens 8u tot 22u ’s avonds is een keuze uit de gezondheidsthema’s die aan bod komen in alle opleidingen. Centraal staat de groepservaring met inspirerende workshops, oefeningen en tijd om tot jezelf te komen. Ons team kiest bewust voor gepaste individuele aandacht en persoonlijke begeleiding.

  Deze week is ook voor onze studenten een prachtige extra toevoeging en mogelijkheid  om te kiezen voor een ervaringsgerichte stage en praktijktraining als aanvulling van hun opleiding.

   

  DE DEELNEMERS MOETEN KIEZEN TUSSEN TWEE MOGELIJKHEDEN: 

  5-DAAGSE ZUIVERINGSWEEK (basisprogramma)

       Reiniging van lichaam en geest – Ontslakken – Onthaasten

  Ont-moeten – Ontstressen – Genieten

  Activiteitenprogramma met ochtendoefeningen – yoga – wandelingen – sport –

  creatieve activiteiten – opstellingen – avondmeditatie – workshops …  

  Na inschrijving ontvangt elke deelnemers nog een gedetailleerde rooster met een overzicht van alle activiteiten en de gekozen individuele sessies

  Deze zuiveringsweek is voor iedereen geschikt en legt de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachtenconstucties, spirituele zelfreflectie, contact maken met je levensplan en de opdrachten  van je leven.

  of

   5-DAAGSE GEZONDHEIDSWEEK (Intensief programma)

  Met als extra

  Vooraf uitgebreid intake gesprek

  Opmaken van een integrale gezondheidsevaluatie

  Persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma en activiteitenprogramma

  Tijdens onze gezondheidsweek wordt er vooral individueel gewerkt met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend programma met individuele sessies.

  Tussendoor is er tijd voor groepsactiviteiten zoals: ochtendoefeningen in het park – yogasessies – inspirerende workshops – opstellingen – kookworkshop – geleide visualisaties en avondmeditatie.

  Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een verfrissende natuurwandeling, een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders of een ontspannende en zuiverende sauna of jacuzzi (mits toeslag)

  EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE

  Enkele weken voor de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te ontvangen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.

  Deze basisintake kan doorgaan in Hasselt of Leuven en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) – Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – Reading van het levensplan en de levensopdracht.

  Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk dossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.

  Dit dossier wordt tijdens de gezondheidsweek voortdurend aangevuld met nieuwe vaststellingen, behandelingsverslagen en aanbevelingen voor de toekomst.

  EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA

  Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.

  Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke individuele sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.

  Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages.

  Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten.

  EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS

  Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door enkele docenten van de Ignoramus Academie.

  MAALTIJDEN

  Bio ingrediënten, groenten en sappen met liefde geserveerd.

  Onze gasten kunnen vanuit eigen inzicht een keuze maken tussen verschillende zuiveringsmethoden. Indien het kiezen van het gepaste voedingsprogramma nog om begeleiding en advies vraagt dan worden de vaststellingen uit de Kirlianfoto gebruikt om voor iedereen het juiste programma op maat te kiezen.

  MOGELIJKHEDEN:

  • Volledig vastenkuur: geen maaltijden enkel een groentebouillon ’s morgens en voor de rest alleen veel zuiveringsthee drinken.
  • Granenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds alleen een klein kommetje gekookte volle rijst met condiment. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Granen-groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een klein kommetje gekookte volle rijst en een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Groentesappenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter groentesap. Tussendoor veel zuiveringsthee.
  • Vruchtensappenkuur: ‘s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter vruchtensap. Tussendoor veel zuiveringsthee.

  Kleine ongemakken (hoofdpijn, constipatie, vermoeidheid, spierpijn, psychische uitzuivering, eliminatieverschijnselen …) die zouden kunnen ontstaan tijdens de zuiveringsweek worden vakkundig ondersteund en begeleid door ons team gezondheidsconsulenten.

   

  Inschrijvingsformulier:

  Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.